Spring naar inhoud

Stage & onderzoek

Stages

Stichting Noorderzon is een lerende en dynamische organisatie. Wij willen nieuwsgierige, enthousiaste mensen graag de kans geven een kijkje achter de schermen te nemen van het festival, en tegelijkertijd wordt er verwacht dat je meehelpt. Een festival is hard werken, dus bij ons geen stages om koffie te leren zetten.

Per Noorderzon-jaar hebben we plaats voor maximaal 3 (meewerk) stagiaires, hetzij 3e jaars, hetzij 4e jaars. Communicatie: webredactie, social-mediabeheer, contentcreatie, artiesteninformatie verzamelen en teksten (leren) schrijven. Noorderzon is een kleine organisatie en uiteraard krijg je begeleiding, maar een gezonde dosis zelfredzaamheid wordt wel van je verwacht.

Onze stageperiodes zijn globaal genomen van februari tot en met mei en/of van april tot en met augustus. Een stage wordt des te leuker en interessanter als je de mogelijkheid hebt de aanloopperiode naar (juni en juli) en het festival (augustus) zélf mee te maken. Kijk bijvoorbeeld ook eens bij onze specialistische functies tijdens het festival. Graag even bellen met ons secretariaat op (050) 314 02 78 voordat je mailt of een brief stuurt, dat voorkomt teleurstellingen!

Belangrijke punten om mee te nemen voor het telefoongesprek en voor in je brief zijn:

  • wat is je motivatie om bij Noorderzon stage lopen?
  • wat zijn de formele stage-eisen vanuit je opleiding?
  • wat wil je gaan doen of wat wil je gaan onderzoeken (4e jaars)?
  • wat is je (eventuele) ervaring?

Onderzoek, Informatie, Enquête, Interview

Noorderzon krijgt ongeveer 15 informatie- of onderzoekverzoeken, interviewverzoeken en enquêtes  per maand. We vinden het erg leuk dat mensen nieuwsgierig zijn en of willen leren.

Wij investeren al sinds jaren veel in openheid van informatie en verwachten dus wel dat je eerst jezelf hebt georiënteerd – het leeuwendeel van alle basisinformatie is gewoon te vinden op onze site.