Spring naar inhoud

Missie

Hier vind je onze missie.

○ Noorderzon Festival of Performing Arts & Society is een meerdaagse trendsettende kunstenmanifestatie.

○ Noorderzon biedt een hoogstaande en eigenzinnige programmering van spannende en hedendaagse podiumkunsten uit alle windrichtingen, voor een breed en divers publiek.

○ Op passende manieren wordt geïnvesteerd in beloftevolle internationale makers en gezelschappen, onze lokale culturele infrastructuur, interdisciplinariteit en in het meenemen van ons publiek.

○ Noorderzon is een platform voor uitwisseling tussen vakgenoten in de informele setting van een publieksfestival.

○ Noorderzon is daarmee een ietwat vreemde eend in de bijt en vervult een unieke rol in het Nederlandse festivallandschap.

↳ Noorderzon neemt bewust risico en zoekt het experiment, om ontwikkeling mogelijk te maken en te tonen.
↳ Noorderzons programmering toont context en laat met een open maar scherpe blik verschillende visies op de wereld om je heen zien. Het opwekken van nieuwsgierigheid is onze leidraad, de wereld onze achtertuin.
↳ Noorderzon introduceert, inspireert, verwelkomt en nodigt uit tot dóórdenken. Daarvoor creëert Noorderzon een zo open en toegankelijk mogelijke context, waar ieder welkom is en zich welkom voelt.
↳ Het festival is daarbij ons vehikel om op zo prettig en geïnformeerd mogelijke wijze, aan te zetten tot reflectie en dialoog. De stad is ons podium, het vrij toegankelijke Noorderplantsoen het prachtige decor, sociale ontmoetingsplaats en speelplek ineen.