Spring naar inhoud

Toegankelijkheid

We zijn ons ervan bewust dat we aan het leren zijn hoe we het festival toegankelijk kunnen maken. Daar groeien we ieder jaar naar toe. Uiteindelijk willen we dat Noorderzon toegankelijk is voor iedereen. Om dat te bereiken kijken we hoe we het festival nog toegankelijker kunnen maken en laten we ons adviseren door bijvoorbeeld Stichting Lezen & Schrijven en Clubhuis voor Doven Groningen/Doofvriendelijk Groningen. 

Naarmate het festival dichterbij komt, zullen we deze pagina updaten met nieuwe details. Heb je ondertussen vragen of suggesties? Stuur een mailtje naar info@noorderzon.nl

Programma

Op de programmapagina staan al onze voorstellingen, hier kun je filteren op Toegankelijkheid. Hieronder vind je een overzicht van onze toegankelijkheidopties bij voorstellingen in het Noorderplantsoen en in DownTown Groningen. Voorstellingen die toegankelijk zijn voor doven en slechthorenden, die rolstoeltoegankelijk zijn of voor alle leeftijden toegankelijk, herken je aan onderstaande iconen.

Als een voorstelling niet is voorzien van een van deze icoontjes, vermelden we dat als Deze voorstelling is mogelijk beperkt toegankelijk. Je kunt altijd voor meer informatie contact met ons opnemen via tickets@noorderzon.nl

Language no problem
Voorstellingen met deze aanduiding zijn ongeacht van welke taal er gesproken wordt, goed te volgen. Het gaat hierbij meer om de muziek, het spel en wat je te zien krijgt. 

Geschikt voor doven en slechthorenden

Bovenstaand icoontje betekent dat de voorstelling geschikt is voor doven en slechthorenden.  

Rolstoelvriendelijk

Dit icoontje betekent dat de voorstelling rolstoelvriendelijk is. Let op: het aantal rolstoelplaatsen per locatie is beperkt. Er zijn rolstoelplaatsen te reserveren via de website bij het kopen van kaartjes. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Familievoorstelling

Dit icoontje betekent dat het om een familievoorstelling gaat. Het hoofdprogramma van Noorderzon is grotendeels bedoeld voor (jong) volwassenen. Voorstellingen voorzien van dit icoontje zijn ook geschikt voor families met kinderen tussen 6 en 12 jaar.


Rolstoeltoegankelijk parkeren

Er is ook een parkeerplaats aan de rand van het plantsoen ingericht voor rolstoelgebruikers. De parkeerplaats bevindt zich achter aan de Nieuwe Boteringestraat. De precieze locatie zie je op de plattegrond van het Noorderplantsoen, zodra we die weer hebben geüpdatet voor dit jaar.

Begeleiding

Neem je een begeleider of tolk mee naar een voorstelling? Stuur ons even een mail, dan gaan we graag in overleg!