Esther Peeren is Hoogleraar Cultural Analysis en academisch directeur van de Amsterdam School for Cultural Analysis. Samen met Jeroen de Kloet is ze series editor van Palgrave Studies in Globalization, Culture and Society. Esthers onderzoeksinteresses spitsen zich toe op vraagstukken over marginalisering en handelingsvrijheid, op de onderbelichte invloed van globalisering op het platteland en op de veranderende relaties tussen centrum en periferie (samen met Hanneke Stuit coordineert zij de ASCA onderzoeksgroep The Peripheries Project).
Tom Tieman is een bevlogen documentairemaker uit Groningen. Als film- en theatermaker vertelt hij graag kleine verhalen passend bij grote ontwikkelingen. Zijn werkgebied is Noord-Nederland. Het platteland, erfgoed, veranderend landschap en vergankelijkheid vormen centrale thema’s in zijn werk. Als freelance filmmaker debuteerde hij in 2017 met de documentaire ‘De Laatste Boer van Euvelgunne‘ (VPRO 2Doc: Makers van Morgen). Een jaar later volgde de korte documentaire ‘De Muze‘ (Omrop Fryslân/NPO2) en ‘Weg uit de Stad’ (co-regie met Saskia Jeulink). In 2024 volgde ‘Huilende Bruiden’ (SNG Film/KRO-NCRV) en de korte 2DOC-film ‘Nomadenland’ (HUMAN).
Wouter Mensink (1979) werkte als onderzoeker bij het Sociaal en Cultureel Planbureau en is nu conflictbemiddelaar en gespreksbegeleider bij Public Mediation. Eerder schreef hij Kun je een betere wereld kopen? (shortlist Socratesbeker 2016). Hij woont niet meer op het platteland. In Hoe we uit het dorp vertrokken verbindt Wouter Mensink persoonlijke ervaringen van plattelandverlaters met algemene reflecties over de relatie tussen stad en platteland.
Exclusief € 1 servicekosten per gehele online transactie