Spring naar inhoud

De Linkse Mannen Lossen Het Op: Patriarchaat

met Milou Deelen, Sarah Neutkens en anderen

De Linkse Mannen lossen het op komt naar Noorderzon. Bram en Wilbert waren natuurlijk altijd al een beetje in de buurt, maar op Noorderzon lossen ze elke dag een groot maatschappelijk probleem, een lokale stootsteen en een pijntje van een bezoeker op. Samen met Marjolein Rover én met elke dag een artist in residence. Want echte Linkse Mannen lossen problemen op met cultuur.

Entree
€ 8,-
Duur
60 minuten
Taal
Nederlands gesproken
Toegankelijkheid
Bekijk tijden
© Marleen Annema

De wereld wordt geregeerd door mannen en waarom is dat een probleem?

Overal zijn mannen aan de macht. Waarom is dat een probleem? Hoe vervang je een man en wat zou er veranderen wanneer we meer vrouwen op het pluche hebben? De Linkse Mannen Lossen het Op met Milou Deelen, boegbeeld van een nieuwe lichting jonge feministen en journalist, schrijver en spreker en met marxist Hilde van der Wal.

In ‘De Oplossing van de Dag’ legt Bart Plaatje, algemeen secretaris van vakbond FNV, uit dat staken eigenlijk de oplossing is voor heel veel problemen.

Multitalent Sarah Neutkens is deze aflevering de artist-in-residence.

Deze voorstelling valt onder het programmathema Man 2.0. Wanneer je 3 of meer voorstellingen uit één thema bezoekt, ontvang je 10% korting op je kaarten. Lees hier meer.

Speeldata

Donderdag 24 augustus

Beschikbare tijden

19:00
Milou Deelen
Sarah Neutkens

Over de artiest

Milou Deelen (1995) is journalist, schrijver en spreker. Regelmatig wordt Milou Deelen omschreven als een van de boegbeelden van een nieuwe lichting jonge feministen.  In 2015 ging Milou viral met een filmpje waarin zij zich uitsprak tegen slutshaming bij Vindicat, het studentencorps waarvan zelid was. Inmiddels schrijft ze onder ander voor Het Parool, Volkskrant Magazine, VICE en LINDA.meiden. Milou schuift regelmatig aan bij diverse radio en TV talkshows en laat op Instagram haar stem luid klinken. In haar boek Krabben (2020)onderzoekt ze, met Daan Borrel, het krabbenmand-effect: waarom vrouwen elkaar geneigd zijn te veroordelen. Haar tweede boek ‘Hoe doen we het? (2022) is een zoektocht naar het seksleven van vrouwen. 

Kunsthistoricus Cathelijne Blok (1989) is oprichter en creatief directeur van online en offline kunstplatform The TittyMag. Hiermee wil ze samen met het TittyMag-team een creatieve en veilige dialoog creëren rondom kunst, feminisme en inclusiviteit. Zo heeft ze o.a. een virtual reality-expositie ontwikkeld voor Cosmopolitan, een videoreeks gemaakt voor het Rijksmuseum en bijgedragen aan de tentoonstelling Spirituele Urgentie in het Stedelijk Museum Schiedam.