Hij gaat deze avond met filmmaker Froukje van Wengerdenop zoek naar de impact die voorgaande generaties hebben op ons leven, aan de hand van fragmenten uit de belangrijkste persoonlijke documentaires van de laatste jaren. Hoe groot is de invloed van afkomst voor het individu, en voor ons als maatschappij? Hoe zwaar weegt het al dan niet aanwezig zijn van familieleden in ons leven, en kan het zijn dat we met het vele zoeken naar onze wortels de ogen sluiten voor waar ons eigen leven ons kan brengen?
Daarnaast schuift Tom Tieman aan. Tom is een bevlogen en diepgravend documentairemaker uit Groningen. Als regisseur en journalist vertelt hij graag kleine verhalen passend bij grote ontwikkelingen. Zijn werkgebied is Noord-Nederland. Het platteland, klimaatverandering, erfgoed en het veranderende landschap vormen centrale thema’s in zijn werk.
Tom Tieman (1984) groeide op in Twente en volgde de opleiding Journalistiek aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Daarna vertrok hij naar Groningen om Kunst, Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit Groningen (met als specialisatie Film & Televisiewetenschap) te studeren. Hij zou er nooit meer weggaan.
Werkend als schrijvend journalist voor o.a. het ANP en Nu.nl en freelance filmmaker debuteerde hij in 2017 met de documentaire ‘De Laatste Boer van Euvelgunne‘ (VPRO 2Doc: Makers van Morgen) waarmee hij een Noorderkroon voor beste documentaire won. Een jaar later volgde de korte documentaire ‘De Muze‘ (Omrop Fryslân en NPO2) en In 2021 is ‘Weg uit de Stad’ (co-regie met Saskia Jeulink. Ook zit Tom sinds vorig jaar in het ontwikkeltraject Station Noord voor jonge theatermakers. In 2021 maakte hij namelijk voor PeerGrouP Locatietheater de luisterwandeling ‘Huilende Bruiden’ langs vervallen Oost-Groninger herenboerderijen.
Exclusief € 1 servicekosten per gehele online transactie