Als mens hebben we de neiging om anderen in te delen in snelle categorieën of hokjes, terwijl we ons wel degelijk bewust zijn van onze eigen gelaagdheid. Maar iedereen is opgebouwd uit een groot aantal identiteiten, facetten gevormd door opvoeding, sociale en economische afkomst, etnische achtergrond, interesses en opleiding - om maar een paar te noemen. Hoe komen al deze identiteiten tot stand, en hoe vormen ze uiteindelijk wie je bent? Zijn de wortels van je (voor)ouders net zo belangrijk en bepalend als de weg die je zelf kiest?
Kunst biedt bij uitstek de mogelijkheid tot reflectie op alle identiteiten die de nomadische mens in zich draagt, en de rol van de generaties die ons voorgingen. Te gast is Nadia Bouras, universitair docent Geschiedenis en Urban Studies en vertegenwoordiger van het Nederlands Instituut in Marokko en Izaline Calister singer-songwriter en winnares van een Edison in 2009.
Denken door kunst
Kunst biedt ons een lens om de wereld door te bezien. Een andere lens dan bijvoorbeeld journalistieke of wetenschappelijke berichtgeving. Kunst reflecteert, reageert op en verkent onze samenleving - in het verleden en het heden en blikt vooruit op de toekomst. In deze interviewreeks gaat moderator Jelte Posthumus (historicus, podcastmaker en docent) in gesprek met uiteenlopende gasten. Hoe kijken we door en vanuit kunst naar actuele maatschappelijke thema's?
Deze voorstelling valt onder het programmathema Wortels & wegen. Wanneer je 3 of meer voorstellingen uit één thema bezoekt, ontvang je korting op je kaarten. Lees hier meer.
Exclusief € 1 servicekosten per gehele online transactie