Spring naar inhoud

Wortels en wegen - Denken door kunst #4

Nadia Bouras & Izaline Calister i.s.m. Arts in Society/RUG

Iedereen is opgebouwd uit een groot aantal identiteiten, facetten gevormd door opvoeding, sociale en economische afkomst, etnische achtergrond, interesses en opleiding. Hoe komen al deze identiteiten tot stand, en hoe vormen ze uiteindelijk wie je bent?

Entree
€ 5,-
Duur
70 minuten
Taal
Nederlands gesproken
Toegankelijkheid
Meer info
Bekijk tijden
© Jan Westerhof

Hokjes, identiteiten en generaties

Als mens hebben we de neiging om anderen in te delen in snelle categorieën of hokjes, terwijl we ons wel degelijk bewust zijn van onze eigen gelaagdheid. Maar iedereen is opgebouwd uit een groot aantal identiteiten, facetten gevormd door opvoeding, sociale en economische afkomst, etnische achtergrond, interesses en opleiding - om maar een paar te noemen. Hoe komen al deze identiteiten tot stand, en hoe vormen ze uiteindelijk wie je bent? Zijn de wortels van je (voor)ouders net zo belangrijk en bepalend als de weg die je zelf kiest? 

Speeldata

Woensdag 24 augustus

Beschikbare tijden

21:00
© Izaline Calister
Nadia Bouras

Over de artiest

Nadia Bouras (1981) is expert op het gebied van migratie en integratie van Marokkanen in Nederland. Ze is universitair docent voor de opleidingen Geschiedenis en Urban Studies en vertegenwoordiger van het Nederlands Instituut in Marokko (NIMAR). Bouras schreef samen met Annemarie Cottaar Marokkanen in Nederland, de pioniers vertellen (2009) en Een Klas Apart. Geschiedenis van een Arabische school in Amsterdam (2020). In haar onderzoek richt ze zich op de effecten van migratie en integratie op migranten, hun nakomelingen en het land van vestiging. 

Izaline Calister (1969), Edison-winnares 2009, heeft als singer/songwriter een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Haar soms ingetogen, dan weer opzwepende muziek, met zelfgeschreven teksten in het Papiaments, verovert publiek over de hele wereld. Ze combineert de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao met jazz en Afro-Caraïbische invloeden. Met haar vertalingen en eigen versies van Nederlandse en Curaçose liedjes wil ze bijdragen aan de bekendheid van de Curaçaose cultuur, taal en de muziek in Nederland en daarbuiten, en aan de onderlinge kruisbestuiving, vernieuwing en ontwikkeling van de liedkunsten van beide taalgebieden. De laatste jaren speelt ze in en schrijft Calister voor uiteenlopende muziektheaterproducties voor zowel volwassenen als kinderen.